Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
DNZ

DNZ introduceert het nieuwe innovatieve arbeidszorgmodel in de zorg

Contact

DNZ levert in opdracht van zorginstellingen de meest ervaren zorgteams

DNZ is een coöperatieve organisatie voor zorgorganisaties

Snel zoeken
Vacatures
inVertrouwelijk
inVertrouwelijk
inVertrouwelijk
inVertrouwelijk

Raad van Commissarissen

DNZ staat onder toeziend oog van een Raad van Commissarissen (RvC). Deze heeft als taak om het functioneren van de bestuurders te monitoren, ervoor te zorgen dat de maatschappelijke doelstellingen behaald worden, en toezicht te houden op de algehele gang van zaken binnen de organisatie. De RvC van DNZ bestaat uit drie onafhankelijke leden. Deze leden zijn geselecteerd op basis van hun kennis en ervaring op diverse vakgebieden. Hieronder worden onze RvC-leden kort geïntroduceerd.

Rebecca Hendriksen is de voorzitter van de RvC. 


Rebecca is afgestudeerd als registeraccountant, en ze is haar carrière begonnen als auditor en adviseur bij KPMG. Hier heeft ze een specialisatie opgebouwd op het gebied van zorg en projectontwikkeling. Vanuit daar heeft Rebecca verschillende management- en directiefuncties bekleed, bij verschillende zorgorganisaties. 
Op dit moment is ze interim-directeur/bestuurder bedrijfsvoering en CFO van Hendriksen Ontzorgt. Daarnaast is ze actief als interim lid van de Raad van Bestuur van het Regionaal Laboratorium Medische Microbiologie te Dordrecht, en neemt ze sinds september jongstleden deel in het partnerschap van CFO-CEO-Capabel. Dit is een samenwerking van ervaren directeuren en bestuurders in zorg, onderwijs, vastgoed, MKB (productie, handel, IT) en Private Equity. Met haar motto ‘Hoe kan het wel?’ en focus op het samenbrengen van bezieling en zakelijkheid, richt ze zich op het helpen van ondernemers en bestuurders met de financiële gezondheid en toekomstbestendigheid van hun organisaties. 

Marnix Leijten is verantwoordelijk voor de juridische portefeuille van de RvC.


Marnix haalde zijn masterdiploma Burgerlijk Recht aan de Universiteit Leiden. Tevens studeerde hij aan het Institut d’Etudes Politiques de Paris en haalde hij een Graduate degree in Europees recht en Rechtsvergelijking aan de Universiteit van Oxford. Hij werkte onder andere bij het toonaangevende advocatenkantoor Cravath, Swaine & Moore LLP in New York en was lang lid van het ICC Internationaal Hof van Arbitrage in Parijs. Hij is sinds 1996 verbonden aan De Brauw Blackstone Westbroek te Amsterdam, sinds 2004 als (managing) partner. Tegenwoordig vervult Marnix daarnaast verschillende rollen in een aantal Raden van Commissarissen, Raden van Toezicht en Raden van Advies.

Rob de Jong is verantwoordelijk voor de zorginhoudelijke portefeuille van de RvC.


De primaire focus van Rob ligt op zijn toezichthoudende functie. Zijn doel is de bestuurders van DNZ goed te bevragen over hun beleid, te doorgronden wat ze willen en dat aan te scherpen. 
Rob studeerde andragogiek aan de Universiteit van Utrecht. Hij begon zijn carrière bij de Provinciale Raad Volksgezondheid te Haarlem en werkte vervolgens in meerdere functies bij Nederlandse ziekenfondsen. Hij heeft zo’n vijf jaar bij de Sint Maartenskliniek gewerkt, en was van 1996 tot 2019 CEO bij Pluryn. 
In 2019 begon Rob zijn pensioen, al is hij nog steeds werkzaam als zelfstandig coach bij RJM de Jong Coaching. 

Share

Facebook Twitter LinkedIN Google Plus Share
DNZ (De Nieuwe Zorgorganisatie B.V.) gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.